Terug naar hoofdmenu Raamposters en zo Terug naar de bovenkant van de pagina

Sinds de verkiezingen...

In oktober startte ook landelijk de discussie over deelgemeenten, met minister Remkes voorop. Op 2 november stond een stukje van mij hierover in NRC Handelsblad. Een langere versie is hier te lezen.

Wat is dit voor site?

De afgelopen periode is meer dan eens de vraag naar boven gekomen of Rotterdam nu door moet gaan met het systeem van deelgemeenten, of niet. Bij de PvdA schreef een commissie een zeer kritisch rapport, dat vervolgens door de Rotterdamse bestuurderen in een la werd gelegd. Leefbaar Rotterdam en de SP zien niets in de deelgemeenten. Bij de VVD bestond de ledenvergadering uit zeer veel mensen die in de deelgemeenten politiek actief waren of nog zijn; niet verwonderlijk dat de leden van de Rotterdamse VVD zich vóór de deelgemeenten uitspraken. Deelgemeenten zelf organiseerden ook avonden voor inwoners, waar alle door de deelgemeente gesubsidieerde organisaties hun opwachting maakten en soms ook een paar gewone Rotterdammers. Men was zeer positief over dit systeem van bestuur.

Hoe goed van bedoeling ook, de al georganiseerde vergaderingen van politieke partijen en hun leden, en de bijeenkomsten in de deelgemeenten, geven geen volledig beeld van wat de gemiddelde Rotterdammer ervan denkt. Natuurlijk zijn er verkiezingen op 7 maart, waarbij zelfs partijen die tegen deelgemeenten zijn, zoals Leefbaar Rotterdam en de SP, vertegenwoordigingen laten kiezen in deelgemeenteraden. Voor veel politieke onderwerpen kun je niet anders dan op deze manier de burger invloed geven.

Maar, er is op 7 maart een unieke kans voor rechtstreekse keuze! Deze website bestaat uit twee delen: stemvoordedeelgemeente.nl en stemtegendedeelgemeente.nl en is bedoeld om die keuze toe te lichten. De bedoeling is dat beide websites in balans zijn.Hoezo 'stem tégen de deelgemeente?' Het is nadrukkelijk níet de bedoeling om campagne te voeren. Dat is ook moeilijk voor één persoon zonder budget, als het al de wens zou zijn.

Klik hier of op de knop "Hoezo" om meer te lezen over de keuze die de Rotterdamse kiezer kan maken.

Deze website bevat geen forum of manier voor mensen om berichten op de site achter te laten. U kunt contact opnemen via de pagina "Contact". Mocht er ergens op Internet een discussie over dit onderwerp plaatsvinden, laat het weten, dan doe ik graag mee.

StemTegenDeDeelgemeente.nl is een initiatief van Joost Smits, politiek actief in Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek. Contact opnemen is gewenst, klik hier.

Bezoek ook eens de EerlijkWonen.nl - Uw moderne en betaalbare huurwoning voor 200 Euro website. Uw moderne en betaalbare huurwoning voor 200 Euro.